Ontwerpers

ITEM werkt met ontwerpers die ieder een geheel eigen signatuur en stijl hebben. Ze ontwerpen meubelstukken die in elke woonruimte direct in het oog springen. De mix van bekende ontwerpers en innovatieve nieuwkomers resulteert in een serie items die elkaar aanvullen door hun contrasterende vorm, materiaal en functionaliteit.

Arno Hoogland

Arno Hoogland

In zijn werk wordt Arno Hoogland geïnspireerd door een breed scala aan natuurverschijnselen, sciencefiction-popcultuur en industriële productietechnieken. Vanuit deze inspiratie verbeeldt en tekent hij gehele werelden vol symbolen, kleuren en patronen, waaruit hij vervolgens zijn ontwerpen distilleert.

Hein Stolle

Hein Stolle

Gedurende de tweede helft van de 20ste eeuw bouwde Hein Stolle (1924-2006) een indrukwekkend portfolio van meubelontwerpen op die nog altijd bekend staan om hun tijdloze karakter. Zijn werk is onderdeel van bekende kunstcollecties, waaronder het Stedelijk Museum in Amsterdam en MoMA in New York.

Klaas Kuiken

Klaas Kuiken

Klaas Kuiken is gefascineerd door zowel industriële als ambachtelijke productietechnieken. Hij verkent deze bestaande vormen van productie door zijn eigen machines te bouwen. Hiermee ontwikkelt hij zijn geheel eigen visuele vocabulaire waarin technologie en vakmanschap samen worden gebracht.

Maarten Diederix

Maarten Diederix

De ontwerpen van Maarten Diederix vieren de eindeloze schoonheid van de natuur. In zijn werk vertaalt hij natuurlijke vormen en texturen naar producten en meubels doormiddel van industriële materialen en technieken. Het leidt to werk dat natuurlijke schoonheid en industriële precisie met elkaar verbindt.

Mae Engelgeer

Mae Engelgeer

De praktijk van Mae Engelgeer vindt zijn oorsprong in het ontwerp en de productie van textiel. Vanuit haar unieke stijl, gekenmerkt door subtiele kleurenpaletten en complexe patronen, ontwerpt ze textiel, producten en meubels, met onverwachte, maar harmonieuze resultaten.

Studio Roderick Vos

Studio Roderick Vos

Vanuit zijn geheel eigen vormentaal ontwerpt Roderick Vos producten en meubels die zowel mooi als nuttig zijn. Zijn uitgesproken vormen en kleuren, gecombineerd met een omvangrijke kennis van productietechnieken en materialen, leiden tot statement pieces die altijd de aandacht opeisen.